Trolling: Mode On ©




1η Ιουνίου 2013, ώρα 11.30μμ

Αγαπητοί φίλοι -και όχι- του R1 Radio
Έχουν περάσει 16 μήνες από την ημέρα που ο R1 Radio βγήκε στον αέρα και δεν έγραψα κάτι γι' αυτό, όσες φορές κι αν μου δώθηκε η ευκαιρία. Είμαι περισσότερο του στυλ "κρατάω κάτι για μένα-μοιράζομαι κάτι όταν θέλω/είναι αναγκαίο". Απόψε συμβαίνει αυτό ακριβώς: μοιράζομαι κάτι γιατί είναι αναγκαίο. 
Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση, θα σας παρακαλούσα πρώτα να διαβάσετε  ποιος είναι ο R1 Radio, τι κάνει και σε τι αποσκοπεί. Το κείμενο "About Us" βρίσκεται ΕΔΩ .

Αν διαβάσατε το παραπάνω κείμενο και έχετε κατανοήσει 100% τα όσα διαβάσατε, παρακαλώ σταματήστε εδώ την ανάγνωση και συνεχίστε ό,τι κάνατε. 
Σε διαφορετική περίπτωση, πιθανότατα ανήκετε σε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει «τι θέλει να πει ο ποιητής» ή έχουν καταλάβει αλλά παράλληλα ανήκουν και σε ένα άλλο πιο μικρό ποσοστό ανθρώπων, οι οποίοι απλά παριστάνουν τους Κινέζους και τους πολυμαθείς. Λυπάμαι που ξεκινώ απότομα αυτό που θέλω να πω, αλλά είναι πλέον υποχρέωσή μου να βάλω μερικά πράγματα και μερικούς κακεντρεχείς, ζηλόφθονες και μίζερους ανθρώπους στη θέση τους. Κι επειδή ώντας αρκετά χρόνια στο χώρο του blogging και έχω μάθει να λέω τα πράγματα "κάπως", συγχωρείστε με εκ των προτέρων αν προσβάλλω κάποιον. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Αν και από την άλλη, αν κάποιος προσβλήθηκε, μάλλον έχει λερωμένη τη φωλιά του.

Από την αρχή της πορείας του ,ο σταθμός, όσο και τα άτομα που τον πλαισιώνουν, έχει δεχτεί πολλά θετικά σχόλια για την προσπάθεια που καταβάλλει αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια που είχαν σκοπό να τον κάνουν καλύτερο, να δει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά κ.ο.κ. Φυσικά, μέσα σε αυτά τα αρνητικά σχόλια, υπάρχουν και εκείνα που προέρχονται από αυτό το μικρό ποσοστό ανθρώπων εξ Ασιατικής ηπείρου, όπου μη έχοντας την παραμικρή ιδέα για το τι στην ευχή γίνεται εδώ μέσα, "μοιράζονται" το μακρύ τους και το κοντό τους αυτοδιοριζόμενοι ως "υπεύθυνοι των πάντων", "γνώστες του στοιχειώδους", "λάτρεις του τέλειου" -ας μου επιτραπεί: ΜΗ ΧΕΣΩ! 
Οι ίδιοι, προφανώς αδαείς και υποχθόνιοι, ανίδεοι αλλά στην πλειοψηφία τους ημιμαθείς, προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσον (βλέπε social media -γιατί η παιδεία τους περιορίστηκε εκεί) να μειώσουν και, αρκετές φορές να προσβάλλουν, την όλη προσπάθεια. Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από αυτά -κι όποιος έχει τη μύγα, ας κοπιάσει μαζί με αυτή.

1. SITE
Ναι, το site μας είναι σε πλατφόρμα blogger. Δεν έχει κόστος και κάνει τη δουλειά του, τουλάχιστον όπως βολεύει εμάς και τους περισσότερους επισκέπτες του. Υπάρχει η μειοψηφία επισκεπτών μέσω κινητού, όπου είναι λογικό να μην μπορούν να περιηγηθούν εύκολα. Κανείς δεν είπε ότι όλα στο διαδίκτυο είναι εύκολα. Το site είναι καλοσχεδιασμένο (μετά από γραπτή άδεια για την επεξεργασία του template). Το site είναι απλό. Είναι σύγχρονο. Όπως ακριβώς κι οι διαχειριστές του, οι επισκέπτες του και ο σκοπός του. Το site έχει σχολιαστεί ως ένα από τα πιο επαγγελματικά δομημένα site για ερασιτεχνικό web radio, από ανθρώπους που έχουν γνώσεις και -δυστυχώς για μερικούς- από ανθρώπους από το εξωτερικό. Στην παρούσα κατάσταση, η πλοήγηση έχει απλοποιηθεί, ενότητες έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, τη δομή και την εμφάνιση. Για τους κακοπροαίρετους: Αν δεν σας "αρέσει", υπάρχει η ελεύθερη επιλογή του "ας βγω από εδώ μέσα κι ας συνεχίσω την καλλιέργεια καρπουζοπατάτας και μανιταροβροντόσαυρου στο Farmville ή σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι".

2. ΕΜΑΙL
Ναι, χρησιμοποιούμε ως κατάληξη το @gmail.com . Γιατί μας βολεύει. Γιατί ξέρουμε να το δουλεύουμε. Γιατί έχουμε mail τύπου @r1-radio.eu και το σνομπάρουμε. Γι αυτό και έχουμε στο μενού μας το "CONTACT", όπου μέσω αυτού κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο και την ερασιτεχνία μας, γιατί είμαστε άσχετοι και βλάκες (σπόντα για τους κακοπροαίρετους ήταν αυτή).

3. ΚΕΙΜΕΝΑ
Ναι, γράφουμε κείμενα. "Χαρήκαμε" θα μου πεις. Ναι, αλλά γράφουμε ΔΙΚΑ ΜΑΣ κείμενα. Σε αυτά που κάνουμε copy/paste αναγράφουμε την πηγή, εκτός αν το ίδιο κείμενο έχει αναρτηθεί στο μισό web, οπότε δεν υφίσταται λόγος να φάμε 45 μερόνυχτα να βρούμε την πηγή. Ας μας βρει αυτή, ας μας ενημερώσει και το κείμενο κατεβαίνει στο λεπτό -ένα απλό delete χρειάζεται, μην σκάμε- και ανεβαίνει επεξεργασμένο, αν δεν βαριόμαστε (καθότι ερασιτέχνες -κι αυτό, σπόντα ήταν).

4. ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΛΙΣΤΕΣ
Ναι, ως ερασιτέχνες "τρώμε" μια βδομάδα το λιγότερο για να φτιάξουμε λίστες με ΟΝΟΜΑ και ανά ΕΙΔΟΣ. Με διάρκεια ισχύος ανά 2ωρο, αλλά με πάνω από 7 ώρες υλικού η καθεμία...για να μην ακούτε τη Madonna 40 φορές τη βδομάδα και φρικάρετε, για να μην κουράζεστε με τα ίδια τραγούδια συνέχεια. Με 10ήμερη-15ήμερη ενημέρωση. Με συνοχή και σεβασμό στο αυτί του απλού ακροατή και του γνώστη της μουσικής. Θα ήμασταν περισσότερο επαγγελματίες αν στην ίδια 2ωρη pop dance λίστα έπαιζε Madonna καπάκι μετά από Πετρέλη και Αρβανιτάκη μετά από Prodigy (ναι, κι αυτή ήταν σπόντα).

5. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ναι, έχουμε λίγους παραγωγούς. Γιατί μας βολεύει. Γιατί τους βολεύει. Γιατί αυτούς ξέρουμε και αυτούς εμπιστευόμαστε -και για να μην κατηγορηθούμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι κλέβουμε: λίγοι και καλοί. Οι ερασιτέχνες παραγωγοί μας είναι οι περισσότερο ικανοί να φέρουν εις πέρας την δουλειά τους -έχω "κάνει" στα FM και ξέρω μερικούς που δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει "μικρόφωνο"-, ξέρουν τι θέλουν και ΚΥΡΙΩΣ συζητούν μαζί μας όποιο θέμα προκύψει. Οι παραγωγοί που έφυγαν, άφησαν πίσω τους τις καλύτερες εντυπώσεις, έφυγαν για προσωπικούς τους λόγους και με το χαμόγελο στα χείλη. Υπήρξαν φυσικά και εξαιρέσεις παραγωγών, που έφυγαν γιατί ήταν τεμπέληδες, αγενείς και βαρεμένοι. Αλλά γι' αυτό έφταιγε το ερασιτεχνικό στήσιμο του σταθμού (εδώ δεν έχει σπόντα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα).

6. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΑΤΝ 696969 - το διαβατήριο είναι ακόμα στα σκαριά....
Ο σταθμός δεν έχει ταυτότητα. Η μουσική είναι μία κι ο μπακλαβάς γωνία είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Ξεκίνησε ως ποπ και ροκ σταθμός κατά γενική έννοια, συνέχισε έτσι κι έτσι θα παραμείνει. Ο διαχωρισμός στα είδη της μουσικής γίνεται μόνο στο site κι αυτό για να μην κουράζεστε στο scrolling και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις με τα συγκροτήματα. Αν κάποιος καλλιτέχνης ή κάποιο συγκρότημα θεωρεί πως βρίσκεται σε λάθος ενότητα, ας μας ενημερώσει. Μια γρήγορη μεταφορά και ΤΣΟΥΠ! στην κατάλληλη "ταυτότητα". Ο σταθμός δεν έχει ταμπέλα. Το moto του είναι το "Speed Up The Music" κι όχι το "Speed Up The Pop/The Rock/The Symphonic/The Tsifteteli". H ταμπέλα που χρησιμοποιούν μερικοί καλλιτέχνες/μερικά συγκροτήματα, αντί της ισχύος του ονόματος και της μουσικής πορεία τους, δεν μπήκε, δεν βρίσκεται και δεν θα μπει ποτέ σε αυτό το σταθμό -παρά μόνο όταν η Κατερίνα κι εγώ τα "πάρουμε κρανιώθεν" κι ανοίξουμε ένα άλλο web radio όπου θα παίζει Madonna και Slash 24/7!

****
Έχω κι άλλα μαζεμένα, όμως περιορίστηκα στα πιο συνήθη και περίεργα. Τα υπόλοιπα είναι νομικά και διαδικαστικά θέματα, τα οποία δεν αφορούν τον ακροατή και τον επισκέπτη. 
Αυτό είναι το πρώτο -κι ελπίζω το τελευταίο- κείμενο που γράφω κι έχει να κάνει με όσους εναντιώνονται στην προσπάθεια του R1 Radio. Κι επειδή το...βιολί έχει περάσει ΚΑΙ σε προσωπικό επίπεδο, στο σημείο αυτό θα ήθελα να ενημερώσω άπαντες πως το επόμενο κείμενο θα έχει στο τέλος του δικηγορική σφραγίδα.

Καλό μήνα σε όλους (όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, ναι, κι αυτό ήταν σπόντα)! 
3 Responses
  1. ο σταθμος ειναι γαματος με θετικη ενεργεια κια οποτε εχω ευκαιρια τον ακούω
    ειναι ζωντανός


  2. Marouli Says:

    Καλο μηνα λατρειαααααααα (αν και με καθυστερηση μερικων ημερων)!!

    Δεν ξερω τι γινεται και ποσο σας ενοχλουν μιας και βλεπω και στο φεις διαφορα.. απλα να πω..

    Συνεχιστε την επαγγελματικη σας δουλεια και οποιος θελει και εχει ορεξη να ακουει "καλη" μουσικη εχει καλως οποιος εχει δωστε δωρο κουβαδακια να πανε σε αλλη παραλια! Θα κανω ευγενικη χορηγια ;)

    Μαρουλοφιλακια και μην μασατε και χαλατε την ζαχαρενια σας!!


  3. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λογω στρατου.Δεν ξεχνώ ομως ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Συνεχιστε και σε οποιον αρεσετε!!Μην χαλατε τη διαθεση σας.


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer